Kommunikasjonsrådgiver

OPPDRAGSGIVER

Norges Geotekniske Institutt (NGI)

ARBEIDSSTED

Oslo

OPPSTART

Besatt

STATUS

Løst

Smiley
STILLINGSTYPE

Vikariat 100%

I Medievikar finner vi flinke fagfolk og spesialister til stillinger innen media, kommunikasjon og reklame. Dette kan typisk være stillinger innen grafisk design, webutvikling, UX/UI, prosjektledelse, innholdsproduksjon og markedsføring. Hos oss finner du både vikariater og faste stillinger. Medievikar er eid av Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon, som formidler lærlinger til medie- og kommunikasjonsbedrifter. Dette er en non-profit forening, og overskudd og verdier i Medievikar kommer yrkesopplæring innen mediefag til gode

Er du glad i å skrive og har evnen til å forvandle komplisert fagstoff om til lettfattelig og nyttig innhold som folk vil lese? Nå søker vi en språksterk og engasjert kommunikasjonsrådgiver til ett års vikariat hos NGI!

Om oppdragsgiver

NGI er Norges ledende geotekniske fagmiljø og et internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag. Deres kjerneoppgaver er å bidra til samfunnsutviklingen i Norge med forskning, rådgivning og bidrag til utdanning innen ingeniørrelaterte geofag.

Om stillingen

NGI er Norges ledende geotekniske fagmiljø og et internasjonalt senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag. Deres kjerneoppgaver er å bidra til samfunnsutviklingen i Norge med forskning, rådgivning og bidrag til utdanning innen ingeniørrelaterte geofag. Som NGIs kommunikasjonsrådgiver vil du jobbe med å avdekke gode historier fra dine kollegaer på instituttet – fra seniorforskere og områdedirektører, til laboratorieteknikere, prosjektledere og feltarbeidere, i det som er et svært internasjonalt miljø. Faktisk vil du treffe kollegaer fra over 40 ulike land her!

Arbeidsoppgaver

I arbeidet med disse temaene vil det være en klar fordel om du har en viss naturvitenskapelig forståelse eller bakgrunn, men dette er ikke et krav. Det viktigste er at du er engasjert, nysgjerrig og at du vet å stille de rette spørsmålene. Artiklene du skal produsere vil basere seg på det som ofte er vitenskapelig materiale, kompleks forskning eller smale fagområder. Temaområdene kan være ting som forurensningsproblematikk, effekt av klimaendring, skredfarevurdering, infrastruktur eller bærekraft. Samfunnsnyttige og aktuelle temaer, som står sentralt i NGIs virksomhet. Utfordringen ligger i å omsette dette til gode, engasjerende historier som folk ønsker å lese. Der du som skribent klarer å trekke ut hva som egentlig er de essensielle delene av en historie og hjelper leseren med å forstå og å se det store bildet i en sak. Vinkling og utforming av innholdet vil med andre ord ha stor betydning for sluttresultatet!

Innholdet er primært rettet mot målgrupper som kunder, samarbeidspartnere og potensielle fremtidige medarbeidere, men også mot publikum og media forøvrig. Om du har litt erfaring med å ta bilder og/eller produsere kortere videosnutter, vil dette være et stort pluss. Hovedkanal for innholdet er NGIs nettside. Her kan du se noen eksempler på artikler fra NGI. Sosiale kanaler som facebook og linkedin er viktige verktøy i arbeidet med å spre og dele budskapet som man ønsker å nå ut med.

Du vil bli en del av kommunikasjonsavdelingen som i dag er 6 ansatte. Du vil samarbeide tett med kommunikasjonsjef i forbindelse med planlegging og produksjon av innholdet som skal utarbeides.

I tillegg til å fungere som vikar for deres kommunikasjonsrådgiver, er det et ønske at du skal kunne bidra litt ekstra på avdelingens satsingsområde innenfor forskningsformidling.

Ønsket erfaring og kompetanse

 • Først og fremst så har du en god penn og du har evne til å løpende produsere innhold av god kvalitet. Du klarer å omsette komplisert stoff til engasjerende historier som folk ønsker å lese.
 • Du har gode mellommenneskelige egenskaper og er ikke redd for å oppsøke kollegaer i din jakt på de gode historiene fra instituttets mange aktiviteter og stoffområder.
 • Relevant studiebakgrunn er en fordel, gjerne innenfor kommunikasjon, medievitenskap, journalistikk eller lignende.
 • Det vil være en stor fordel om du har litt forståelse for naturvitenskap (men dette er ikke et krav).
 • Noe erfaring med publisering på nett og i sosiale medier vil være positivt.
 • Du snakker og skriver flytende norsk, og har gode engelskferdigheter, både skriftlig og muntlig.
 • ​​Erfaring med foto, video, og etterbehandling av dette vil være en fordel, men ikke et krav.
 • Studenter og nyutdannede oppfordres til å søke!

Personlige egenskaper 

 • Du er nysgjerrig av natur og liker å sette deg inn i nye temaområder.
 • Du er komfortabel med å oppsøke intervjuobjekter, kilder og andre bidragsytere til innholdet du produserer.
 • Du tør å stille spørsmål, også om det som for andre virker åpenbart.
 • Du er kvalitetsbevisst og legger stor integritet i arbeidet ditt.
 • Du er handlekraftig og får ting gjort. Du er ikke typen som venter på å bli fortalt hva du skal gjøre, for deg er det naturlig å ta tak i ting på eget initiativ og sørge for aktivitet og fremdrift i arbeidet.
 • Som kollega er du positiv og omgjengelig. Du ønsker å bidra til samarbeid og lagånd på arbeidsplassen.

Varighet / Oppstart / Arbeidssted

Vikariatet er 100% og varighet vil være 1 år. Det kan bli aktuelt med forlengelse utover dette. Arbeidssted er ved NGIs hovedkontor på Ullevål, rett ved siden av Ullevål stadion. Enkel adkomst med kollektivtransport.

Oppdragsgiver tilbyr

 • Interessante og varierte oppgaver i et spennende og utviklende miljø
 • Muligheten til å jobbe med svært samfunnsnyttige temaområder, i et anerkjent og internasjonalt ettertraktet fagmiljø som de ansatte er stolt av å være en del av
 • En selvstendig rolle som du i stor grad selv er med på å utforme
 • Et godt, trygt og inkluderende arbeidsmiljø, der verdier som integritet, tillit og samarbeid står sentralt.

Slik søker du

***Obs! Vi har nylig gått over til et nytt system for kandidathåndtering. Dersom du tidligere har vært registrert hos oss, vil du ikke lenger kunne bruke ditt gamle brukernavn/passord for å logge inn. Du må derfor registrere en ny profil på disse sidene for å søke på stillingen.***

Vi oppfordrer deg til å søke via lenken i denne annonsen. Registreringen er enkel og fungerer like bra enten du bruker mobil eller PC. Du legger først inn en søknadstekst, og kan etterpå laste opp CV og portfolio inne på din profil. Last også gjerne opp jobbattester, vitnemål og andre relevante søkerdokumenter.

Ved å søke via vårt rekrutteringssystem, kan du være sikker på at dine personopplysninger blir behandlet konfidensielt. Som registrert bruker hos vil det også være enkelt for deg å søke på andre stillinger senere og du vil bli tipset når det dukker opp nye aktuelle stillinger fra Medievikar.

Vi ser frem til å høre fra deg!

OPPDRAGSGIVER

Norges Geotekniske Institutt (NGI)

ARBEIDSSTED

Oslo

OPPSTART

Besatt

STATUS

Løst

Smiley
STILLINGSTYPE

Vikariat 100%