Slik fikk Compass Group Norge ny kommunikasjonssjef

Dag Erik Kongslie begynte i et vikariat som kommunikasjonsrådgiver i Compass Group Norge AS etter å ha søkt på stillingen gjennom Medievikar.

(Medievikar har siden artikkelen ble publisert endret navn til Mediekollega)

I dag har vikariatet resultert i en sjefsstilling og Dag Erik har ansvaret for all intern og ekstern kommunikasjon i Norge, i det internasjonale selskapet.

Tok sjansen og byttet fagfelt

Etter 14 år som journalist, ønsket Dag Erik å bytte fagfelt. Det var nysgjerrigheten rundt en jobbhverdag innen kommunikasjon som førte han til Medievikar. Dag Erik var egentlig midt oppi en annen søknadsprosess da han kom over vikariatet som kommunikasjonsrådgiver i Compass Group Norge AS.

Dag Erik synes rekrutteringsprosessen med Medievikar var både kjapp og bra, men han var litt usikker da han søkte på et vikariat med kun tre måneders varighet. Han ble overbevist av rekruttereren om at det gjerne var disse stillingene som ikke bare ble forlenget, men ble til faste stillinger fordi bedriften så behovet. Etter vikariatet fikk Dag Erik tilbud om fast stilling som kommunikasjonsrådgiver, og etter et snaut år i stillingen gikk han over i rollen som kommunikasjonssjef.

Hva har jeg å tape? Jeg visste at Compass Group trengte folk og siden jeg kunne gå raskt inn i ny jobb tok jeg sjansen. Så har det bare utviklet seg derfra og alt har blitt helt supert. Det kunne ikke vært bedre, forteller Dag Erik.

Les også: Vi trenger flere markedsførere og kommunikasjonsmedarbeidere!

 

Ingen dager er like

Til daglig har Dag Erik ansvaret for all intern og ekstern kommunikasjon i Norge. Han trives godt og synes det er spennende og inspirerende å jobbe i et så stort og internasjonalt selskap som Compass Group Norge AS. Stillingen gir han en variert jobbhverdag som inkluderer arbeidsoppgaver som å ha kommunikasjon med de ansatte, korrekturlese juridiske kontrakter, mediehåndtering, videoproduksjon og ekstern kommunikasjon med kunder, m.m.

Det er gøy å komme inn og gjøre en jobb hvor ingen dager er like og ser at man har utviklingsmuligheter, forteller Dag Erik.

Da Covid-19 kom og Norge stengte ned, hadde Dag Erik akkurat startet i Compass Group Norge AS. Han ble 50% permittert som veldig mange andre og måtte ordne med omsorgspenger og støtte fra NAV. Dag Erik opplevde Medievikar som en god støttespiller i denne prosessen, da vår administrasjonsansvarlig Kjersti Austdal, tok seg av alt det praktiske. Da slapp han å tenke på det og kunne fokusere på de andre arbeidsoppgavene sine.

 

Dag Eriks tips til andre arbeidssøkende

Dag Erik angrer ikke et sekund på at han tok sjansen og byttet jobb. Han kommer med et råd til de som tenker på å bytte jobb;

Ikke vær kritisk til om det er et vikariat eller en fast stilling. Tenk heller at den jobben du tar ser bra ut på CV-en og du bygger erfaring. Det er lett å bli for komfortabel i jobben man sitter i, men man skal ikke alltid ha det komfortabelt. Det handler om personlig utvikling og at man skal lære seg noe nytt. Det er bare innsatsen din selv som legger begrensninger på hva du kan få til hvis du først har kommet inn, forteller Dag Erik.

Dag Erik legger til med et smil at:

Gresset er faktisk grønnere på den andre siden.

Er du nysgjerrig på nye jobbmuligheter innen markedsføring, kommunikasjon eller design?
Lag din kandidatprofil i vår database og registrer din CV-her. 

Skrevet av: Ida Dehlin og Katinka Oulie Rosbach