VÅR PROSESS

Vi har en grundig og smidig rekrutteringsprosess, og vi gir oss ikke før vi er i mål.

Du forteller oss hvem du ser etter

Hvilken kompetanse ser du etter? Vi hjelper deg med å definere behovet. Alle våre rekrutteringsrådgivere har selv jobbet i bransjen, vi har god innsikt i fagområdene, og er derfor gode rådgivere som du kan sparre med.

Vi skal finne et talent som skal gjøre noen oppgaver som krever en bestemt fagkompetanse. I tillegg skal vi også finne en person som passer inn på arbeidsplassen, og som har lyst til å gjør en innsats i akkurat din bedrift.

Vi lyser ut stillingen og gjør kandidatsøk

Neste steg er å tiltrekke oss de beste kandidatene til stillingen. Vi lager stillingsannonser som vi publiserer i egne og utvalgte kanaler, og i vår store CV-database, som består av flere tusen fagpersoner og spesialister. I tillegg oppsøker vi aktuelle kandidater i våre jobbnettverk feks på LinkedIn.

Vi har daglig kontakt med dyktige personer. Det er stor sjanse for at vi allerede har intervjuet og kvalitetssikret den kandidat som du er på jakt etter. Det trenger derfor ikke ta lang tid fra du kontakter oss til du har en ny kollega.

Vi intervjuer og vurderer

Du kan overlate all søkerhåndtering til oss. Alle som har hatt søkerprosesser selv vet hvor tidkrevende det er. Vi besvarer alle spørsmål fra søkerne, screening- og førstegangsintervju og referansesamtaler. Fordi vi har fagkunnskap kan vi vurdere kandidatens tidligere arbeider og portfolio. Vi ser etter personer med rett kombinasjon av erfaring og talent.

Vi har tro på personlig kontakt når vi intervjuer og sjekker referanser. Slik får vi med oss de små nyansene i det som blir sagt, slik at vi kan stille oppklarende spørsmål. Vi er opptatt av å være en nøytral part i prosessen slik at kandidaten starter i den nye jobben med rette forventninger.

Vi presenterer kandidatene for deg

Vi sender de best kvalifiserte kandidatene til deg som en presentasjon på e-post. Presentasjonen består av en kort beskrivelse av kandidaten og CV, andre søkerdokumenter som vitnemål og attester, og portfolio der det er relevant.

Du kan i ro og mak fra ditt kontor vurdere de anbefalte kandidatene, og velge hvilke av disse du ønsker å ta en nærmere prat med.

Du intervjuer og velger

Vi anbefaler at du tar ett eller to intervjuer med dine utvalgte kandidater, og at minst ett av intervjuene er på arbeidsplassen. Det er vanlig å be toppkandidatene løse en caseoppgave. Slik får både du og kandidaten mulighet til å bli kjent med hverandre, slik at dere kan takke ja til et nytt arbeidsforhold på et best mulig grunnlag.

Dersom du underveis i prosessen ønsker å se flere kandidater med andre kombinasjoner av egenskaper så søker vi videre til du er fornøyd. Vi gir oss ikke før vi er i mål!

Når rett kandidat er valgt gjør vi det enkelt og smidig for dere å inngå avtale – enten om det er ansettelse eller innleie.