9 tips til en bedre intervjuprosess!

Mange ulike faktorer spiller inn i en intervjuprosess, men hvordan du oppfører deg og måten du svarer på vil bli vurdert av intervjuerne, og kan være avgjørende for om du går videre i prosessen og til slutt blir tilbudt jobben. Her er 9 tips du kan ta med deg inn i din neste intervjuprosess: Les […]

Mange ulike faktorer spiller inn i en intervjuprosess, men hvordan du oppfører deg og måten du svarer på vil bli vurdert av intervjuerne, og kan være avgjørende for om du går videre i prosessen og til slutt blir tilbudt jobben.

Her er 9 tips du kan ta med deg inn i din neste intervjuprosess:
  1. Les deg opp: Sørg for å undersøke om selskapet og jobben du har søkt på. Besøk selskapets nettside og les om deres visjon, misjon og verdier. Se etter nyheter om selskapet og bransjen deres, og prøv å forstå hvordan jobben din passer inn i organisasjonen.
  2. Prøv å forstå jobbkravene: Gå gjennom stillingsannonsen og noter deg nøkkelordene og ansvarsområdene som er nevnt der. Tenk på hvordan du kan forholde deg til disse kravene og hvordan dine ferdigheter og erfaringer kan passe inn i jobben.
  3. Forbered svar på vanlige spørsmål: Det er en rekke spørsmål som vanligvis dukker opp i jobbintervjuer, for eksempel “Fortell oss om deg selv” og “Hva er dine sterke og svake sider?” Forsøk å forberede deg på disse spørsmålene på forhånd, slik at du kan svare på en tydelig og overbevisende måte.
  4. Øv på å svare på spørsmål høyt: Øv på å svare på spørsmål høyt, enten foran et speil eller med en venn eller familiemedlem. Dette vil hjelpe deg med å få mer selvtillit når du svarer på spørsmål under selve intervjuet.
  5. Kle deg passende: Sørg for å kle deg profesjonelt og passende til jobben du søker på. Hvis du er usikker på hva slags antrekk du skal ha på deg, kan du vurdere å kontakte selskapet på forhånd og spørre hva slags kleskode de følger.
  6. Vær klar over kroppsspråket ditt: Kroppsspråk kan ha stor innvirkning på hvordan du fremstår under intervjuet. Prøv å sitte oppreist og ha øyekontakt med intervjueren(e). Smil når det er passende, og prøv å unngå å være for nervøs.
  7. Lag en liste over spørsmål: Tenk på spørsmål du har om stillingen eller selskapet, og skriv dem ned. Dette viser at du har gjort deg kjent med selskapet og stillingen, og at du er interessert i å lære mer.
  8. Vis frem dine prestasjoner: Prøv å forberede deg på å snakke om spesifikke resultater eller prestasjoner du har oppnådd i tidligere jobber eller prosjekter. Dette vil hjelpe deg med å fremheve dine styrker og erfaringer.
  9. Vær forberedt på å svare på spørsmål om lønn: Hvis du blir spurt om hva du forventer i lønn, sørg for å ha gjort litt undersøkelser på forhånd om lønnsnivået for lignende jobber i din region eller bransje.

Et siste tips er å aldri røyke rett før et intervju og ikke møt opp med snus eller tyggegummi i munnen.

Lykke til!